Britse verkiezingen: Zwaar verlies voor links bewijst dat burgers de communistische EU-superstaat afwijzen

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————–

Topeconoom Martin Armstrong: ‘Extreemlinks schreeuwt en krijst, maar het socialisme is stervende’ – Peil.nl: 1 op de 4 Nederlanders zou nu op ‘Nexit’ partijen PVV en FVD stemmen

—————————————————————————————————————————————–

De boodschap van de monsteroverwinning van de Britse Conservatieven van Boris Johnson en het zware verlies van de sociaaldemocratische Labour Partij is duidelijk: de burgers wijzen klip en klaar de almaar communistischer wordende EU-superstaat af, en willen weer de controle over hun eigen grenzen, economie, wetten en samenleving. De jarenlang met allerlei antidemocratische tactieken uitgestelde Brexit lijkt op 31 januari 2020 dan toch eindelijk door te gaan, al moet daarover nog wel weer een stemming in het parlement plaatsvinden. Daarna lijkt Brexit de eerste dominosteen van meer ‘exits’ te kunnen worden, want de weerzin van de Europeanen tegen het E.C.-Politburo dat vanuit Brussel met de ene na de andere kostbare maatregel onze vrijheid, soevereiniteit en welvaart afbreekt, groeit met de dag.

Met bijna driekwart van de stemmen geteld staan de Tories op 364 zetels (+47) en Labour op 202 (-59). De Conservatieven namen zelfs enkele van oudsher ‘rode’ bolwerken in, een unicum. Het toont aan dat de Britse kiezer, ook de jongere, de Marxistische fantasieën van Jeremy Corbyn resoluut afwijst. Die treedt dan ook terug als partijleider.

‘Nu zeggen we tegen onze met doordringende stem sprekende vriend met zijn blauwe, twaalfsterrige hoed: tijd om een sok in je megafoon te steken,’ deelde Johnson in zijn overwinningsspeech een sneer uit aan Corbyn.

Uit opinie onderzoek bleek dat de Britse kiezer niet enkel over het Brexit heeft gestemd. Ze wilden namelijk ook per se voorkomen dat Jeremy Corbyn premier werd. Ze vonden namelijk dat hij veel te veel geld wilde uitgeven, en daardoor nog meer schulden zou maken. Ook zouden zijn plannen zeer schadelijk zijn voor de Britse economie. (1)

‘Extreemlinks schreeuwt en krijst, maar het socialisme is stervende’

‘Ondanks al het geschreeuw, lawaai en gekrijs van extreemlinks blijkt dat het socialisme stervende is,’ constateert de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. ‘De tegenstanders van Brexit deden alles in hun macht om de uitslag van het democratische referendum om de EU te verlaten, te blokkeren. Ze hadden de onbeschaamdheid te beweren dat de mensen te dom zijn en niet begrepen waar ze voor stemden. De politici wilden namelijk doorgaan met het overdragen van soevereiniteit aan Brussel, en sommigen zouden (door het Brexit) hun pensioenen verliezen.’

‘Het belang van deze verkiezingen is dat ze laten zien dat de frustratie over regeringen groeit. Zoals ze zeggen: ‘better the devil you know’, en in dit geval is die het Britse Parlement. Het Britse volk heeft (–net als het Nederlandse-) namelijk geen enkele stem over het beleid dat uit Brussel komt. De Britse regering verliest iedere keer ieder dispuut met Brussel. Het is simpel gezegd nooit een relatie met wederzijds respect geweest.’ (2)

Wanneer worstelen wij ons los uit de wurgende greep van Brussel?

De Britten lijken er dan eindelijk in te slagen zich los te worstelen uit de wurgende greep van het extreemlinkse totalitaire regime in Brussel, dat inderdaad niet alleen geen enkel respect heeft voor de oorspronkelijke culturen en het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volken, maar deze zelfs openlijk haat en met massa immigratie, diversiteit- en ‘klimaat’beleid (= verkapte bailout van de failliete Europese banken) in steeds sneller tempo aan het afbreken is.

Maar hoe zit het met de andere volken, die daar voorlopig nog wel onder moeten zuchten? De nu vrijwel constante demonstraties en massale stakingen in Frankrijk laten zien dat de burgers hun pro-EU leiders spuugzat zijn. Rechtse vrijheidspartijen staan in bijna alle lidstaten op forse winst in de peilingen, en in ons eigen land zou volgens Peil.nl al 1 op de 4 kiezers stemmen op de twee partijen die uiteindelijk een Nexit willen, de PVV en het FVD.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Ben Shread, bron Cabinet Office. , licensed under the United Kingdom Open Government Licence v3.0 (OGL v.3).

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

42

 1. Oversteken….het meeste gevaar komt van links en rechts, of andersom (dat mag je….. ‘eigenlijk’ helemaal niet zelf weten! Hoor naar wat de examinator jouw verteld, want je kan zelf niet jouw omgeving observeren en beoordelen).

  Links rechts…..links rechts……rechts links, en visuele versa.
  Het is niets meer dan een 2D-vlak
  Die verrekte driehoek/piramide is al lang 3D, en ze hebben 4D als ’tijd’ bestempeld maar zijn daar al ver voorbij.

  Laten we met z’n allen vooral eens naar boven kijken, om onszelf eens af te vragen waarvoor al die vlieg/snoepreisjes (ohhhhhh…..lieve kleine volwassenen) nu werkelijk zijn bedoeld.

 2. Ik neem mijn reactie van Bart schreef: 13/12/2019 om 7:26 pm terug en bestempel hem als feitelijk onwaar.

 3. Na de nexit, je buurlanden hebben nog steeds jouw produkten en services nodig en willen nog steeds graag de hun aan jouw kunnen verkopen. Gebeurt helemaal niets; Angst is een slechte raadgever en maak je krom denken.

 4. Demosthenes
  Juist dat bedoel ik nu, je kunt niet terug in de tijd, tijd gaat altijd door.
  Nostalgie is leuk. Maar terug naar de middeleeuwen brengt heel wat oorlogen mee.

 5. AEO, helemaal met u eens. Corbyn is een verwerpelijk type met zijn antisemitisme en Hamas sympathie.

 6. Rafeltje, bezuinigen hebben we niet alleen in Nederland gedaan, maar ook in het VK. Herinnert u zich Tatcher nog? En wat te denken van Duitsland dat zoveel.heeft bezuinigd, dat bv de hele infrastructuur verwaarloosd is.

 7. Dríe jáár na de aankondiging van brexit, gaat de europese praatbarak nu pas beginnen met onderhandelingen over de ‘samenwerking’ na een brexit….dríe jáár!!
  Maw: tijd rekken om een vermeende, legale samenwerking zolang mogelijk uit te stellen om te voorkomen dat UK een economisch succes zonder eu zou worden…en dan kan dat eu rapaille ook nog naar UK en de brexit wijzen voor de schuld van de economische chaos/ondergang van UK.

  Dát is het plan dat in de pijplijn van het gedrocht eu zit…een welvarend UK zonder eu moet ten alle prijze voorkomen worden, ze moeten economisch de afgrond in om andere eu-lidstaten te ontmoedigen om ook de wurgende dictatuur van het onverkozen eu-gedrocht te willen verlaten en opnieuw soevereine staten en welvarend te worden.

  Ik voorzie dat de europese ‘onderhandelingen’ voor een samenwerking zullen duren tot de economische situatie in UK rampzalig geworden is want de onderhandelingen zijn niet minder dan het middel om de economie van UK te saboteren en kapot te maken, net zoals de economie voor alle eu-lidstaten in heel europa door de waanzinnige, dictatoriale maatregelen voor de klimaathysterie.

 8. Eelke Piers Nederland ligt niet in het uithoek van de EU, maar juist in het centrum, in het gebied dat al sinds de 16e eeuw met Duitsland. België Frankrijk en Noord Italië tot de hoogst ontwikkelde en meest welvarende delen van Europa behoort. Daarom kiezen ook zoveel internationale bedrijven en instellingen Nederland als vestigingsplaats. Wasrom denkt u bv dat het Europees Medicijnen Agentschap een vvorkeur had voor NL als vestigingsplaats? Duizenden hooggekwalificeerde arbeidsplaatsen erbij zowel direct als indirect. Als handelsnatie zijn we echter sterk afhankelijk van onze relaties met andere EU landen. Een NEXIT zou economisch gezien daarom zelfmoord zijn. De meeste Nederlanders zullen dat niet willlen.Wat we wel kunnen doen, is veel meer kiezen voor opt out constructies in EU besluitvorming en niet slaafs met alles meegaan.

 9. De stijfkoppige Jeremy Corbyn is (was) een ramp. Boris Johnson heeft charisma en duidelijke meningen. Nu nog hopen dat hij oog heeft voor de belangen van Schotland en Noord-Ierland.

 10. Ps
  Ik bedoel maar:
  Rutte, Merkel, macron, obama,de Clintons, trump, overal zijn ongediertevanger actief
  Ga maar na, ze komen aan de macht door een ontevreden bevolking, en gaan dan een kant op waar we juist niet heen willen,
  naar een milieu dictatuur, allemaal gevolg van de politieke opperhoofden die nu het volk “dienen”

 11. Nu is aan de Schotten en Noord-Ieren om zelfstandig te worden en zich uit het VK terug te trekken. Take back control. De macht weer teruggeven aan het eigen volk.

 12. Hele volkstammen ombuigen lukt nooit, hele volkstammen vangen en sturen dan heb je controle , ten slotte: een draai van 9 x20 graden is ook 180 graden (de tegen gestelde richting)

  En dus is naar mijn inziens Boris Johnson de zoveelste rattenvanger van de elite
  Ik ben wel benieuwd hoe ze hier weer (in hun ogen) een positieve draai aan gaan geven tbv een New world orde.

  En dat lukt ze denk Ik ook nog, want dit gaat al eeuwen zo.

 13. Ik ben blij dat die antisemiet verloren heeft. Hij noemde Hamas en Hezbollah zijn vrienden. Met zo’n premier zou Groot Brittanië geen vijanden meer nodig hebben. Wat mij betreft schoppen ze Jeremy Corbyn eruit met pek en veren!

 14. De Britse verkiezingen zijn inderdaad het bewijs dat het volk tegen een dictatuur is.
  Maar in Nederland kun je stemmen wat je wilt, maar gaan ze gewoon door met alles onder druk zetten
  Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen is jatten, jatten, jatten.
  Ik heb in mijn leven niet anders meegemaakt dan dat je je rechten moet inleveren voor de plichten vanuit het
  dictoriaat in Den Haag, nu dus Brussel. Herindelingen, privacy een wassen neus.

 15. Na de perestrojka en glasnost is het échte communisme in Rusland verdwenen ….
  Nadat ‘regeringsleiders’ zich verenigd hebben in de EU is de democratie in Europa verdwenen ….
  Over de ‘democratie’ wordt zo veel geschreven, in feite leeft deze alleen nog maar in onze gedachten ….
  Over hét communisme idem …. .
  Jonge mensen hebben van beide politieke richtingen ‘ het van horen zeggen ‘ . Dank zij onze ‘gedachten-wasmachine’, de media in z’n algemeenheid worden bevolkingsgroepen bewust ‘ op het verkeerde been gezet ‘ . Bezoek st. Petersburg of Moskou en ervaar hoe de Rus leeft en denkt. Het bashen van Rusland is en blijft voorlopig nummer één van de westerse politiek ; geheel overbodig. Wie de geschiedenis niet kent, heeft de toekomst verloren.

 16. Voor een referandum om voor Ons de EU te verlaten? Droom maar door. Geen referandum voor Nederland . Of we ooit uit de EU komen ? NEE. of er moet een civil oorlog komen . Maar daar hebben de Nederlanders die nu leven geen ,,guts ,, voor. De meeste Nederlanders ,90 % ,zijn minder dan schapen .

 17. Binnen 100 dagen komt de EU met een EU wet. Wedden dat daar in staat dat verkiezingen en referenda zullen worden afgeschaft? Ik heb het gevoel dat de verkiezingen in Nederland in maart 2021 geschrapt worden. Gewoon zo’n voorgevoel.

 18. Timmermans wordt onze doodsteek, dat denk ik ook. Blijf me verbazen dat het maar 1 vierde is van Nederland. Blijkbaar zijn we net honden, gooi er een worst heen en ze gaan meteen kwispelen en stoppen met blaffen. Niet beseffende dat Nederland is verkocht en verpacht aan het kwaad. Zoveel geld uitgeven aan het klimaat is pure waanzin en besef eens wat er allemaal voor andere dingen met dat geld kan worden gedaan. Dictatuur komt eraan, het systeem wordt klaar gemaakt en daarna zal de dictator spoedig volgen.

 19. De vraag is of wij in 2021 nog überhaupt kunnen/mogen stemmen in ons land van de Bende-van-Brussel. Er liggen sinds 2016 al heimelijke plannen klaar om Nederland, Vlaanderen en het Duitse Ruhrgebied aan elkaar te koppelen, en de facto bestaat er dan géén Nederand meer. Dit project heet dan ook ‘Tristate’.

  Daarnaast gaat per 2020 het vervloekte Verdrag van Lissabon een enorme rol spelen, want dit verdrag houdt samengevat in: AL onze (en die van de 27 overige EU lidstaten) wetten -incl. Grondwet- zullen worden OVERRULED door die van Brussel. Dat is over nog geen 3 weken, laat dat even inzinken… Wij (lees: vooral de 3 Rutte-kabinetten) hebben al de nodige soevereiniteit overgedragen aan Brussel en dan wordt ons nu alle zeggenschap ontnomen/overruled.

  En de EU doet dit niet alleen, maar m.b.v. de nog engere Verenigde Naties: verdiep u eens in vooral ‘Agenda 2030’, welke inhoudt dat onder het MOM van ‘duurzaamheid en kimaat’ al onze rechten en bezittingen worden overgedragen aan de VN, wat uitsluitend dient ter enorme verarming van het EU-ropese volk, met als uiteindelijk doel decimering van de mensheid in EU-ropa. Eindresultaat: een geschatte half miljard mensen nog op Aarde, waarvan 1% puissant rijke elite en 99% werkslaven (die net slim genoeg zijn om te werken en net dom genoeg om er niet tegenin te gaan). Kalergi-plan 2.0.

  Zo kan ik nog meer lopende zaken noemen, maar dat voert voor nu te ver.

  Wat nu te doen: Koste wat kost z.sm. NEXIT, NEXIT en NEXIT. En daarna ook uít die anti-ons VN. Of wij hiervoor nog tijd en gelegenheid hebben (denk aan het EU-leger, EU-politie, Eurogendfor, censuur, indoctrinatie door MSM etc.), ik vraag het me inmiddels sterk af…

 20. De financiële hoofdstad wordt in stelling gebracht voor de grote crash. Het maakt niet uit of je je stem geeft, de uitslag stond al vast. Er is maar een manier en dat is allemaal NIET stemmen, dan valt er ook niet meer te sjoemelen.

  Als er niemand gaat stemmen kan er ook niemand plaatsnemen en in jou naam de boel naar de Filistijnen werken 🤔

  Als we nu op de blonde verlossers gaan stemmen, dan moeten we over een paar jaar weer naar de stembus om ze weg te krijgen. Volgens mij hebben we dat al vaak zat geprobeerd 😂

 21. Volgens de Amerikaanse grondwet, kan Trump, indien zijn impeachment wel door het huis van afgevaardigden komt, maar niet door de senaat, zijn termijn overnieuw doen. Of dat zijn 1e of 2e termijn is maakt niet uit. Trump schijnt al begonnen te zijn met de campagne voor 2024.

 22. hoe kan n regering het lot van zijn lotgenoten zonder tussenkomst van t volk en door het volk de souvereiniteit over geven aan brussel waarbij de ellende niet te overzienbaar , het is niets anders als n staatsgreep

 23. De Britten geven het goede voorbeeld met een moedige Premier Johnson die van wanten weet en zich niet in de luren liet sturen door de Linkse Britse Media!

  Gefeliciteerd wakkere Britten met deze grote overwinning van Boris in Downingstreet 10.

  Want: ‘Extreemlinks schreeuwt en krijst nog wel, maar hangt al amechtig in de touwen, het socialisme is stervende? Moge het zo zijn! Er zijn meer kapers op de kust…Wat we nu wel duidelijk zien: De Islam rukt op in de EU samen met Rome en de Paus en zijn zieltogende RKK die al in 1995 een verdrag met Mekka sloot toen de grootste Moskee van de EU in Rome een feit was zijn deuren openzwaaide voor Paus Joh. Paulus II die op kousenvoeten binnentrad.

  Er is Hoop!!! Weet u nog?

  Nederlandse en Franse burgers wezen al middels het Referendum 2005 klip en klaar met een overweldigende meerderheid van 62% de toen al almaar communistischer wordende EU-superstaat af!!! Daar bleef het niet bij, ook die draconische EU-Grondwet met die on-democratische, vileine, ongevraagde, door de strot gedrukte Rooms/Blauwe EU- Vlag met 12 gele sterren! O Ja, vergeet ook niet dat valse EU-Volkslied.

  De wakkere burgers in Frankrijk en Nederland wilden weer middels het Referendum 2005 de controle over hun eigen grenzen, economie, wetten en samenleving terug pakken. Den Haag meesmuilde en stopte de voor hen verpletterende uitslag in een diepe La!!!

  Dus Nederlanders en de Fransen 2005 stemden al tien jaar eerder voor de Britten voor Vertrek uit de EU, wat let ons om nu samen met de Britten 2019 nog een verdrag te sluiten om de EU op de Handel na voorgoed de rug toe te keren. Wij hebben het democratische recht daartoe.

  Weg ook met dat oerstomme Schengen-Verdrag, met overal in de EU die open onbeveiligde grenzen. Zouden ze nu eindelijk wakker worden in Den Haag? De wonderen zijn de wereld nog niet uit bleek gisteren wel!

 24. Denkt u niet dat het voor ons te laat met de Eu alias nazi-staat? Dat de green deal met Timmermans onze doodsteek is? Dat binnen zeer afzienbare tijd alleen een totale oorlog nog uitkomst kan bieden aan de waanzin? Stemmen heeft al geen zin meer en de Fvs of Pvv of wat ook heeft nog nooit iets bereikt en zal ook niets bereiken want ze zitten niet in de regering

 25. Het feit, dat slechts 1 op de 4 Nederlanders voor een Nexit zouden kiezen en dus 3 van de 4, het overgrote deel van Nederland, de Brusselse EU nog niet zat zijn, geeft aan dat teveel mensen het dus nog steeds te goed hebben en kennelijk het volste vertrouwen houden in onze overheid.

 26. Waarom moet het altijd zo lang duren, vooraleer de massa een beetje politiek verstand krijgt !
  Pas als ze het voelen in hun geldbeugel, schieten ze langzaam wakker uit het dromenland van de linkse beloften.
  Als Trump wint kan er ook in de EU een verandering komen.
  Is het niet, dan zullen velen de volgende 40 jaar spijt en verdriet hebben.

 27. Sorry,
  Rekenfoutje. 70.000.000.000 : 17.000.000 = 4000 euro per persoon

 28. Laat er alstublieft zo snel mogelijk een bindend referendum over een nexit komen . Weg uit de Eu en wel zo vlug mogelijk

 29. Nu nog een NEXIT.
  Graag maar er zitten zware haken en ogen aan. Het UK is een groot eiland en heeft nog al zijn Dominiums, dus een stevige achterban. Nederland is een klein land in een uithoek van de EU en zal bij een uittreden door de EU verpletterd worden. We krijgen een keus. Elk jaar 60 miljard voor de klimaathoax en 8 – 10 miljard aan contributie aan de EU.
  Deze som betalen is onbetaalbaar en volkomen idioot en geen inkomen omdat het gras in de haven van Rotterdam groeit en Nederland voor 100 miljard garant staat voor de ECB is even idioot.
  Mogelijk is nog om te verklaren dat Nederland niet aansprakelijk is voor alle EU voorschriften die ongrondwettelijk zijn en daarmee alles in de EU blokkeert. (Geldelijke steun aan de zuidelijke landen en immigratie waar de aan de buitengrens liggende landen zelf de grenzen moeten verdedigen. Dus Nederland kan alle immigranten terug naar de buitengrenzen sturen)
  We besparen wel 70 miljard euro per jaar en dat is 40.000 euro per persoon. Dat is een bedrag waar we hier wat veel leuker mee kunnen doen

 30. Het ergste is nog D66 dat het lidmaatschap van de EU in de Nederlandse grondwet op wil laten nemen, zo bang zijn ze voor de logische Nexit. Nederland moet eruit, onze enige nog niet verkochte bedrijven en daarmee eigenlijk onze hele economie (Shell, Unilever, Reed Elsevier, Unit4 Agresso, Akzo Nobel, etc..) zijn samenwerkingsverbanden met partners uit niet EU landen. De samenwerkingen met EU-partnerlanden halen regelmatig het nieuws omdat ze moeizaam verlopen (Fortis, Air France KLM, Fokker, etc..) Vandaag heb ik een lid van D66 kunnen overtuigen om zijn lidmaatschap op te zeggen. Hij vond het rommelen aan de grondwet ook te ver gaan !

 31. Ofschoon lang niet iedere conservatieve politicus/a zich smetteloos gedraagt, is dit een opsteker voor niet-socialistisch Europa,

 32. Elseviers Weekblad de column van Jelte Wiersma:

  Corbyn was lang weifelend over hoe hij campagne zou voeren. Hij is een Leaver, net als de meeste van zijn kiezers, maar hij werd door de Labour-top gedwongen een tweede referendum over de EU-exit te beloven. Vooral in Noord-Engeland, waar Labour altijd sterk stond maar de meerderheid voor in 2016 Leave stemde, schaarden kiezers zich massaal achter Johnson met zijn slogan ‘Get Brexit done’. Aan de dinertafel zegt een Leaver die lid is van de Conservatieve Partij: ‘De goede mensen van Noord-Engeland houden van hun land en niet van de EU, antisemitisme en communisme.’

  lees meer:

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/12/johnson-heeft-lot-democratie-en-vrijheid-in-europa-in-handen

 33. De Britten gaan de EU niet verlaten. De EU is een verlengstuk geworden van de Mediterrane Unie waar het VK ook lid van is. Nothing changes.

 34. Typisch voorbeeld van dat krijsen is de sneaky verplaatsing van de peilingsdatum voor Ongehoord Nederland.

  Op hun site is te lezen hoe minister Slob ineens heeft besloten de peildatum van december dit jaar naar december volgend jaar te verschuiven. Hoezo dictatuur? Hoezo censuur? Hoezo worden we uit alle macht gepiepeld?

  Schande inderdaad. Communistische methodes om het volk zoet te houden.

 35. Very good! Goed dat de socialisten, deze verkiezingen verloren hebben. De Britten geven naar mijn mening, blijk van gezond verstand. EUSSR vaar ter helle!

Comments are closed.