Amerikaanse topdiplomaat bevestigt Turkse etnische zuiveringen en oorlogsmidaden tegen Koerden

Door Turkije gesteunde islamisten openen in Tal Abyad het vuur op Koerdische verzetsgroepen. Afbeelding: Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————-

‘Turkije gebruikt islamistische groepen om afschuwelijke oorlogsmisdaden te plegen’ – Topdiplomaat drong er bij Trump op aan om Amerikaanse troepen in te zetten om de Turkse invasie te stoppen

—————————————————————————————————————————————-

Het is al veel langer bekend, maar nu is het ook officieel toegegeven: de Turken voeren doelbewust etnische zuiveringen uit tegen de Koerden. De New York Times heeft een gelekte memo van het ministerie van Binnenlandse Zaken hierover gepubliceerd. Gaan de NAVO en de EU een herhaling van de Turkse genocide op de Armenen toestaan? Het lijkt erop van wel, want ondanks wat protesten en minuscule financiële sancties onderneemt Europa niets substantieels tegen de almaar gevaarlijker en gewelddadiger wordende moslimdictator in Ankara. Daarmee dreigen we wéér medeplichtig te worden aan een massaslachting.

Deze ontwikkelingen kunnen onmogelijk als een volslagen verrassing komen.  Erdogan kondigt zijn agressieve imperialistische veroveringsplannen voor Syrië, en daarna het halve Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa immers al jaren aan. De Koerden zijn met hun aspiraties voor een eigen onafhankelijke staat een lastige hobbel op de weg, die permanent moet worden verwijderd.

‘Afschuwelijke oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen’

In de doelbewuste memo, die werd geschreven door William Roebuck, topdiplomaat in Noord Syrië en voorheen het vicehoofd van de Amerikaanse missie in het verscheurde land, staat letterlijk dat ‘de Turkse militaire operatie in noordelijke Syrië, met als speerpunt hun betaalde islamistische groepen, neerkomt op een met opzet verweven poging tot etnische zuiveringen.’

Roebuck bevestigt wat wij al jaren schrijven, namelijk dat –nog altijd NAVO lid!- Turkije islamistische proxy’s in het zogenaamde ‘Syrian National Army’ (voorheen FSA) gebruikt om afschuwelijke mensenrechtenschendingen en strandrechtelijke executies van Koerdische strijders en burgers uit te voeren. ‘Deze kunnen enkel als oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen worden omschreven,’ aldus de diplomaat.

‘Zet Amerikaanse troepen in om Turkse invasie te stoppen’

Daarom drong hij er bij president Trump op aan om Amerikaanse troepen in te zetten om de Turkse invasiemacht tegen te houden. ‘We hebben een kans om de schade voor ons te minimaliseren, en hopelijk de impact van het huidige Turkse beleid te corrigeren.’

Het terugtrekken van de Amerikaanse troepen –in werkelijkheid géén terugtrekking, maar een verplaatsing en zelfs aanvulling met nog zwaardere wapens- noemde Roebuck ‘catastrofaal.. Er komt een dag waarop mensen zich zullen afvragen wat hier is gebeurd, en waarom officials niet meer deden om het te stoppen, of zich tenminste krachtiger uitspraken om Turkije te berispen voor zijn gedrag.’

‘President Trump is duidelijk en consistent geweest met zijn wens om onze troepen uit Syrië te halen,’ concludeerde Roebuck. ‘De resterende aanwezigheid om de olie te beschermen en tegen ISIS te vechten geeft ons wat tijd.’

Erdogan komt over twee dagen in het Witte Huis op bezoek. Trump zal de kwestie rond de Koerden ongetwijfeld ter sprake brengen, en vermoedelijk ook de Turkse aankoop van Russische S-400 afweerraketten, wat de VS ertoe bracht om de Turkse deelname aan het F-35 programma voorlopig te bevriezen.

EU heeft zich feitelijk onderworpen aan Turkije

Van de gevestigde orde in de EU hoeft Trump sowieso niets te verwachten; ten eerste wordt hij sowieso alom door hen gehaat, en ten tweede doet men er in Brussel alles aan om vriendjes te blijven met Erdogan, uit angst dat de despoot de sluizen nog verder openzet, en in één klap miljoenen Syrische migranten op ons afstuurt. Die halen de eurofielen veel liever geleidelijk naar Europa, zodat de autochtone bevolking niet op tijd doorkrijgt dat hun landen stapsgewijs totaal worden geïslamiseerd.

Dan is er nog een andere reden die de mainstream media nooit zullen toegeven, en dat zijn de miljoenen Turken in Europa, waarvan een grote meerderheid fervente aanhangers van Erdogan zijn. Hoge officials en ministers van diens AKP partij dreigden jaren geleden al de hier woonachtige Turken als een vijfde colonne tegen de Europeanen in te zetten, indien wij het zouden wagen Erdogan en zijn plannen voor de voeten te lopen.

Dat de EU eveneens nog steeds zwijgt over de tientallen jaren durende Turkse bezetting van de helft van het grondgebied van één van haar lidstaten(!), Cyprus, bewijst dat de werkelijke heerser van Europa niet in Brussel, maar in één van zijn enorme paleizen zo’n 2500 kilometer verderop zit. En die despoot is vast van plan om het islamitische Turks-Ottomaanse Rijk, dat berucht was vanwege zijn peilloze wreedheden, te herstellen – ook in Europa.

 

Xander

(1) Zero Hedge via Infowars
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

22-10: Pompeo: ‘Trump volledig bereid om militaire actie te ondernemen tegen Turkije’
17-10: Turkse jeugdspelers in Europese amateur voetbalteams salueren voor Erdogan
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijk ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
14-10: Trump laat stoppen Turkse invasie Syrië aan Putin over
09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten

Via oud Xandernieuws.punt.nl:

2018:
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: ‘Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
09-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan
27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

40

 1. @ Tr: 3:52 pm. Als U dit werkelijk zo meent, dan heb ik respect voor U. Dan ben ik het dus ook 100 procent eens met uw reactie. Ja, de Here Jezus is onze Heiland en Verlosser. Dan zie ik U als een medebroeder in Christus.

 2. Het klopt, islam is niet de waarheid en is voer voor leed, lust en strijd helaas.

  Maar los van dit alles, zoals ik als vertelde niemand kiest waar zn wieg komt te staan en vele kennen niet de waarheid kiezen of kennen het hele verhaal nog niet.
  Het klopt ook dat door de valse religies ellende komt en elkaar bestrijden maar los hiervan vallen er ook bommen vanuit het westen op andere volkeren.

  De leer van Jezus is heb de mensheid lief en wees daarin voorbeeld, angst en twijfel zaaien zijn grote listen, laten we de moslims niet haten of trots zijn als ze elkaar opblazen of worden gebombardeerd, het zijn dezelfde mensen als jij en ik die in de val zitten van bedrog.

  Wie het verheerlijkt hier zit in diezelfde val.
  Ik ben turks maar ook volgeling van Jezus en kindje van God ik zegen Israël.
  Maar hoe zien ze mij nu dan?

 3. @Raveltje: 1:30 pm. De EU/EEG zijn al sinds 1975 gezwicht. Denk maar aan: ” de Resolutie van Straatsburg”. Ook wel genoemd; “olie voor moslimimmigratie”.

 4. @ Econoom
  U bedoelt in de vorm van sancties? Hij gaat er vanuit dat hij alle moslimlanden achter zich heeft staan, ook wat
  olie aangaat. Hij daarmee het wapen in handen heeft om Europa te veroveren en laten overspoelen met
  migranten.Een mosliminvasie. Soms denk ik dat de EU al gezwicht is daar ze niets doen.

 5. Wie is er aan het sparen om op reis te gaan naar Turkije?

  Erdogan zijn militaire structuur laat het gordijn rond Europa sluiten. Nu enkel nog met Vladimir Putin de landen Moldavïe, Ukraïne en Roemenïe anexeren.
  Misschien heeft GB toch een goede reden om de Brexit te forceren.

 6. Tafeltje, uiteraard zijn er handelsverdragen . Tussen de EU en Turkije. De EU zou die moeten benutten om Erdogan het mes op dr keel te zetten.

 7. @ Econoom
  Des te beter om. Hoop dat ze geen lidstaat worden ook. Toch zullen er handelsverdragen zijn.

 8. Rafeltje Turkije is geen lidstaat van de EU en zal het naar alle waarschijnlijkheid ook nooit worden.
  De onderhandelingen over een mogelijk lidmaatschap liggen al jaren stil.

 9. We zijn én worden dagelijks verraden en schade toegebracht door die EU misdaadorganisatie.
  Willen we een veilig Europa dan moeten dadelijk starten met de sloop van dat EU gedrocht, de misdadigers opsluiten en alle, ik bedoel ALLE islamieten verwijderen uit Europa te beginnen met verbod op dubbele nationaliteit en stemrecht voor vreemdelingen, grenzen sluiten en bewaken/controleren.
  Ik ben tegen elke vorm van geweld maar men oogst wat men zaait en in Brussel lopen veel zaaiers rond door NIEMAND verkozen die liggen te zuipen en ons te naaien op onze kosten.
  Weg met die EU misdaadinstelling, LEVE het Vrije Onafhankelijke Europa bestaande uit Seculiere Republieken waarin enkel “verkozen” creaturen mogen functioneren.

 10. @ Econoom: 11:47 am. We zijn het zelden met elkaar eens, maar in deze kwestie, twijfel ook ik over POTUS Trump. Dit lijkt me echt niet goed.

 11. Aan Tr.
  juist, niemand kiest waar zijn wieg staat , maar IEDER mens is wel verantwoordelijk voor zijn tweede opvoeding ,die wij in eigen handen nemen vanaf de wettelijke 21 jaar dat wij volwassen genoemd worden.
  Er is geen enkele godsdienst de waarheid.
  De enige God in ons leven is geld. Zonder dat , helpt geen enkele godsdienst .

 12. De beroepsloze intelectuele lakeyen van de macht zullen deze berichten niet schrijven in hun dagbladen of zeggen op tv.
  Maar als Israel om zich te verdedigen een van de andere kant per ongeluk sterft staan al deze beroepsloze lakeyen moord te schreeuwen.
  Wat wij te weten komen dank zij xander is het gevolg van ons stemmetje die wij alle 4/5 jaar geven aan de verkeerden.
  Dezen die dat begrepen hebben, brengen de maatschappij een stapje dichter naar vrede.
  Niet zoals de Gaule tegen de Algeryen riep “la paix est a l’horizon” in de woordenboek staat als uitleg voor horizon
  ” een punt die steeds verwijdert als men dichter komt”

 13. AEO helemaal met u eens. Niet meer op vakantie nasr Turkije, en dit land ut de NAVO gooien. Wachter, Trump is de Chamberlain van de 21e eeuw.

 14. @Eelke Piers
  “De USA is al 75 jaar het grootste kwaad in de Wereld?”
  Ja, de USA onder alle Presidenten in die Periode.
  En Trump wil daar een eind aan maken en dan is het weer niet goed.

 15. TR
  Sinds 9/11 vinden Moslims het nodig zichzelf uit te roeien. Klan oorlogen. Alles en ieder Moslim land in het midden oosten vind het nodig om zijn buren aan te vallen. Wat en waarom? Waar de Moslim is daar is of word het oorlog. Veel succes daar in de EU. Hier in Israel vliegen af en toe ook de raketten om je oren zoals vandaag. Maar wat is er in de bijbel geschreven. Eerst de Jood en dan ook de Goy. Zowel in zegen als in vloek. Shalom in Yeshua

 16. Sinds 9/ 11 zijn meer dan 12 miljoen moslims omgekomen en vele miljoenen op de vlucht geslagen, wie is eigenlijk het grootste slachtoffer, we weten islam is niet de waarheid.

  Maar niemand kiest waar zn wieg komt te staan.

 17. Not on topic maar relevant; Het is vandaag memorial day !

  Zoek eens op hoeveel slachtoffers er tijdens de tweede wereld oorlog vielen per land ?
  Kijk eens hoe erg het was volgens de officiële telling van het Rode Kruis na de oorlog van het uitverkoren volk ?

  Hoe staat dat in verhouding tot elkaar, iedere dode is er één teveel maar tellen schijnt lastig te zijn en vragen daarbij stellen is een strafbaar feit !

  Waarom ?

 18. Turkije is een lidstaat, daarom doet de EU niets.
  Al die verdragen en contracten leiden naar oorlog inplaats van vrede.
  Erdogan houdt zich beslist niet aan vredesverdragen maar wil alles islamiseren.

 19. Ik zeg het hier nog maar een keer: niet op vakantie gaan naar Turkije. Al het geld dat men daar uitgeeft komt Erdohitler ten goede.
  Ga liever naar Israël op vakantie, mooi land en veel Bijbelse plaatsen om te bezoeken. Zelf ben ik daar al 4 keer geweest, en elke keer was het weer een mooie ervaring.

 20. Als 100 Nederlanders vermoord werden dan stond de wereld op zijn kop maar als het Koerden zijn daar geven ze niks om heb je er Rutte al wat over horen zeggen nee die heeft het te druk met stikstof en de CO2 wat een land zeg

 21. Het is allemaal niet zo eenvoudig, dit omdat wij in Europa de ware afspraken niet onder ‘de ogen krijgen’ .
  De EU had zich o.a. verplicht om jaarlijks 2 miljard euro te betalen om vluchtelingen te ‘huisvesten’ én te helpen de Europese grenzen ‘kraakvrij’ te maken. De betalingen begonnen in 2016, maar in werkelijkheid werden deze gelden gebruikt om de oorlog in Syrië te financieren en het eigenaardige is, dat in de boekhouding van Brussel er geen specifieke uitleg over wordt gegeven. De belofte dat elke Turk visumvrij door Europa mocht reizen is (gelukkig) nog niet geaccepteerd door de EU.
  Vier jaar lang hebben Turkije én de EU in hun gemeenschappelijke strijd tegen de Arabische Republiek Syrië de Daesch (de IS) in het geheim ondersteund. Nu is ook bekend dat de ‘witte helmen organisatie’ geen humanitaire organisatie was (is) maar een ‘instrument’ van de islamisten in Syrië, volledig gefinancierd door de EU en als propaganda-instrument werd (wordt) gebruikt. Maar nu tegen het einde van deze ‘strijd’ proberen de onderlinge strijdmachten elkaar de zwarte piet toe te spelen …. het liegen en bedriegen van deze strijdmachten, die daar overigens niets te zoeken hadden, is mede de oorzaak dat de Koerden nu de lul zijn.

 22. ……..Zet Amerikaanse troepen in om Turkse invasie te stoppen’………
  Dus bij de Duivel te biecht gaan. De USA is al 75 jaar het grootste kwaad in de wereld. Die zullen de Turken wel een handje helpen in plaats van de Koerden

 23. En onze objectieve MSM zijn weer muisstil. Net zoals we niets horen over de systematische moorden op Christenen, vooral door ……. moslims.
  En zo worden we geïndoctrineerd in dit land. En maar op die kartelpartijen blijven stemmen. Hoe dom kun je zijn.

 24. Ja hoor laten we er weer ongevraagd met z’n allen een soeverein land binnenvallen om deze onverlaten even een lesje te leren,
  dat het afgelopen moet zijn met elkaar lek te schieten. pfff
  Assad heeft toch Rusland & Iran als bondgenoten, ingeval hij hulp wenst?

 25. @ Cefas: 6:35 pm. Juist, de geschiedenis herhaalt zich. De Britse Premier Chamberlain vloog naar Berlijn, en meende Adolf Hitler te kunnen stoppen met zijn plannen om landen te veroveren. Kwam terug, en wat een gotspe, en zei: “Peace for our times”. En 1 september 1939, brak de Tweede Wereldoorlog uit. En weer leert men NIET van de geschiedenis. Vreemd vind ik echter dat POTUS Trump deze gevaarlijke dictator ontvangt. Wat steekt hier achter?

 26. De EU zijn kampioen in het niets doen om de Koerden, jezydies en christenen te beschermen en dan wel een grote bek opzetten tegen de VS. Hypocrieten kan niet.

 27. Erdogan is net als Hitler. De geschiedenis gaat zich herhalen. Alleen zijn nou de Koerden, Jezydies en Christenen de klos. En wat doet het Westen? Niets! De oorlog is al lang aan de gang, alleen we hebben het niet door. De aanloop naar de tweede wereldoorlog duurde 7 jaar maar toen was het te laat om preventief te handelen met desastreuze gevolgen, zoal we weten.

 28. Geachte redactie:opnieuw een tikfout: De memo: het is echter HET memo

 29. Wel is terughalen,maar Koerden laten stikken.
  Wat houd die NAVO in.

 30. @econoom? waarom moet de USA alles regelen?dat Europa maar eens iets doet ipv van langs de zijlijn te blaten.
  Macron wil toch iets regelen?,nou dit is zijn kans,samen met Angela??
  Zie je het voor je? nee? juist.

 31. Stond er bij en je keek er naar? Uhm bekend, déjà vu? 1938-1945?
  Wereld + leiders= één groot speelveld en door gestoken kaart.

 32. @Econoom
  Dat is niet de taak van Trump. Het maakt niet uit of de US troepen in Syrië aanwezig zijn of thuis. Erdogan is de wacht aangezegd.
  Het is nog maar de vraag of de Koerden aangevallen worden met goedvinden van Erdogan. Er zijn er die graag zouden willen dat de strijd weer oplaait. En daarbij zijn er nog veel splintergroeperingen actief. In wiens opdracht gehandeld wordt zal echt wel uitgezocht- en passende maatregelen genomen worden.

 33. Polat, er bestaat geen defensie van de EU. Daarvoor hebben we de NAVO.

 34. En dat niet alleen, ze sturen die terroristen van Isis terug naar land van herkomst, die Turken zijn echt niet te vertrouwen, dus men zou ze beter berechten in Irak en Syrie, maar dan zijn ze hun hoofd kwijt en dat mag niet . shalom

 35. We hadden nooit geld moeten geven aan deze dictator. En zelf alle terroristen en asielzoekers terug moeten sturen. Nu is europa overgeleverd aan deze gevaarlijke gek. Gelijk stoppen met die miljardensteun.

 36. Waarom alles bij de vs leggen defensie van de Europese gemeenschap kan ook veel doen om de Koerden te beschermen

 37. Trump had deze ellende kunnen voorkomen door de VS troepen niet terug te trekken. Hoe klein hun aantal.ook mocht zijn Erdogan zou zich wel 2 keer hebben bedacht voordat hij een confrontatie met hen zou aangaan. Dat zou immers oorlog betekenen met de VS.

Comments are closed.