81% leden Zuid Koreaanse Kerk van Jezus besmet met corona

Oprichter Lee Man-hee: ‘Critici zijn niet van God en kennen de Bijbel niet’.

—————————————————————————————————————————————

Boze Zuid Koreanen noemen kerklid die virus aan tientallen doorgaf ‘Tyfus Maria’

—————————————————————————————————————————————

De 61 jarige vrouw die in de Zuid Koreaanse miljoenenstad Daegu in haar eentje vele tientallen leden van de Shincheonji Kerk van Jezus besmette, omdat ze ondanks symptomen gewoon deelnam aan de kerkdiensten, wordt door veel van haar landgenoten zozeer gehaat, dat ze haar de bijnaam ‘Tyfus Maria’ hebben gegeven. Inmiddels is maar liefst 81% van de de kerk besmet met corona. Dat torenhoge percentage komt vermoedelijk mede omdat de kerk een nauw aan het evangelische- en pinksterchristendom verwante leer verkondigt die stelt dat als je nu maar genoeg op Jezus vertrouwt, Hij je hier op aarde voor grote ellende zal sparen, en je op een dag meeneemt naar de hemel voordat hier op aarde letterlijk de hel losbarst.

Van de 1900 kerkleden zijn maar liefst 1551 gelovigen positief getest. 1131 van hen hebben ziekteverschijnselen, 420 (nog) niet. ‘Wat het hier zoveel erger heeft gemaakt is dat deze persoon een aanzienlijke tijd doorbracht in een gebouw met heel veel mensen,’  legde Kim Chang-up, professor gezondheidsbeleid aan de Nationale Universiteit in Seoul, uit. ‘De angst en boosheid onder de mensen is nu aan het toenemen.’

Geen bewijs dat de kerk opzettelijk het einde der tijden probeerde te veroorzaken

Deze Zuid Koreaanse gelovigen zijn waarschijnlijk de eersten van tientallen miljoenen christenen wereldwijd die in de komende jaren op keiharde wijze moeten ondervinden dat ze hun leven lang in een valse leer hebben geloofd. Ze dachten allemaal dat hun vertrouwen op Jezus hen tegen groot onheil, in dit geval het corona virus, zou beschermen, maar kwamen bedrogen uit.

Omdat de kerk verkondigt dat het einde der tijden nabij is en de gemeente bijna wordt ‘opgenomen’ in de hemel, wordt de kerk in sommige berichten ervan beschuldigd de ziekte doelbewust te hebben verspreid – min of meer zoals in de sf-serie ’12 Monkeys’, die gaat over een eindtijdsekte die opzettelijk een dodelijk virus loslaat, waardoor bijna alle mensen sterven. Er is echter geen enkel bewijs dat de Shincheonji Kerk van Jezus dit heeft gedaan of van plan was.

Desondanks is het opmerkelijk is dat de kerk diverse religieuze bijeenkomsten heeft gehouden in… Wuhan.

Sektarische trekken: Contact met kritische familie wordt ontmoedigd

De oprichter van de Shinchonji (‘Nieuwe hemel en aarde’) kerk is Lee Man-hee, die zichzelf als de ‘wegbereider’, ‘voorspreker’, ‘hij die overwint’ en ‘beloofde voorganger’ ziet die aan de terugkeer van Jezus Christus vooraf zou gaan. De kerk heeft in Zuid Korea in totaal zo’n 200.000 volgelingen, en enige duizenden in zo’n 20 andere landen.

Net als veel andere pinksterkerken vertoont Shincheonji sektarische trekken. Zo wordt contact met ‘foute’ of ‘afvallige’ familieleden die kritiek uiten op de kerk of het daar gepredikte geloof, ontmoedigd. Ook worden leden voortdurend aangenoedigd zoveel mogelijk tijd en geld in de kerk te steken, omdat ze daarmee zouden aantonen ‘goede’ gelovigen te zijn. Veel gezinnen en families vallen hierdoor langdurig of permanent uit elkaar.

Waarschuwingen voor valse profeten en achterblijven op aarde

Preken staan vaak bol van de hyperbolische waarschuwingen voor de ‘valse profeten’ van andere christelijke kerken en religies. ‘Dat je een Bijbel hebt, betekent nog niet dat je een echte prediker bent,’ hield voorganger Lee Ki-won tijdens een speciale dienst een groep van 5000 voornamelijk vrouwelijke gelovigen voor.

Eveneens vergelijkbaar met het pinksterchristendom is de angst die wordt gezaaid dat als je geloof niet goed genoeg is, je wel eens kan worden ‘achtergelaten’ als Jezus de ware gelovigen komt ophalen (de in het christendom zeer omstreden leer van ‘de opname’). En dan moet je hier op aarde de enorme vernietigingen, ongekende bloedbaden en peilloze wreedheden en ellende ondergaan die God over de mensheid zou gaan uitgieten, als wraak voor het feit dat ze niet het juiste geloof hebben gehad, en/of zich op de juiste wijze hebben gedragen.

Oprichter Lee wil ‘wereldvrede’; ‘Mijn critici zijn niet van God en kennen de Bijbel niet’

Een Britse journalist woonde in 2017 enkele diensten bij, en sprak met oprichter Lee Man-hee, die door de gemeenteleden ‘voorzitter Lee’ of gewoon ‘de voorzitter’ word genoemd. Lee is ver over de 80, en richtte de kerk in 1984 op. Hij ziet de kerk vooral als een soort internationale vredesbeweging die de komst van het ‘koninkrijk van God’ op aarde, of het ‘1000 jarig vrederijk’, mogelijk moet maken.

Hij snapt daarom niets van de kritiek die er op hem is. ‘Het einde van wereldwijde oorlogen! Wereldvrede! Hier praat ik over. Hoe kan iemand mij daarom veroordelen?’

Op critici die zijn kerk een sekte noemen, reageren de leden op exact dezelfde wijze zoals dat ook in Nederland en tal van andere landen gebeurt, namelijk door erop te wijzen dat de eerste christelijke gemeenten ook een ‘sekte’ werden genoemd. Nog zo’n typerende reactie: degenen die aan de voorganger / profeet / apostel twijfelen of hem aanvallen noemt Lee ‘niet verbonden aan God. ‘Zij kennen de Bijbel niet.’

De leden van de kerk zouden ervan overtuigd zijn dat ‘de voorzitter’ niet zal sterven, en nu al eeuwig leeft. Dit geloof is een van de belangrijkste redenen waarom andere christelijke kerken in Zuid Korea niets van Shincheonji moeten hebben. Verder beschuldigen ze de leden ervan in andere kerken te ‘infiltreren’, om daar nieuwe zieltjes proberen te winnen.

Lee ontkent overigens dat hij ooit gezegd heeft dat hij nu al ‘eeuwig leven’ heeft. ‘Dat heb ik nooit gezegd. Dat is een misvatting.’ (3)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) PRI.org (afbeelding: Steve Smith)

 

Zie ook o.a.:

23-02: Onrust in Israël nu 18 Zuid Koreaanse christelijke toeristen besmet blijken met corona
21-02: Totale paniek in Zuid Koreaanse miljoenenstad om corona uitbraak in kerk

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u alle andere artikelen kunt vinden.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. @Pieter:
  Een charlatan is eenieder (ook ik) die iets zegt of schrijft; ‘onderzoek en onderhoud het goede’.
  Indien het niet God’s woord is , is het niet waard verder te lezen.
  De eindtijd is ingezet en de engelen blazen hun trompetten, niet meer niet minder.
  Wat en hoe het komt is onbelangrijk.

 2. Niet zeuren,geen complot theorieen.Bekijk die vieze markten in China;Zuid Korea en Thailand.Je bent wat je eet.Ebola virus is daar een voorbeeld van.Maar daar was bijna geen luchtverkeer,dus kon dat virus zich niet wereldwijd wijd verspreiden.Voor China ligt dit anders als als producent van 80 % van wereldproductie verbruiksgoederen 1001.

 3. @rescue

  Wie is wie dan?
  Wijs jij ff de charlatans aan want hoe herken je ze dan. Weet jij 100% of iemand een misleider is of juist niet…?
  Laat het even weten hier op de site, is wel zo handig lijkt me.

 4. Dodelijk virus verspreiden?

  Dan hebben ze het verkeerd virus gepakt.
  Alleen ouderen en erg zieke mensen sterven, verder geneest iedereen.

 5. Triest, dat hier christenen zijn die oordelen. Natuurlijk je kunt misschien niet eens zijn met de gang van zaken in een andere kerk maar bid dan voor ze ipv ze in een hoek te zetten. Shalom

 6. Ja, je moet dan ook maar denken dat je met bloedvergieten, mensen misbruiken voor je eigen gewin, daar een
  zegen op rust. Je kunt geloof niet afdwingen met geld betalingen. Dat deed Jezus ook niet.
  En om te denken dat een virus niet in een kerk kan losbarsten is erg lichtzinnig. Dat heeft eerder met verzoeking
  te maken dan met God vertrouwen. Geen wonder dat mensen kwaad zijn.

 7. beste sultan,als je geen respect kan opbrengen voor de gelovigen en het lijden van Jezus, moet je maar snel vertrekken,je wordt vervelend pieter

 8. @ piep, eigenlijk is het een beschuldigende opmerking….
  wanneer piep nu eerst eens nadenkt over mijn eerdere reacties, inmiddels al ‘n tijdje geleden, omtrent hoe een mens zich te gedragen heeft in deze egocentrische wereld, dan is er helemaal geen sprake van een false profeet. Óf piep vindt de tien geboden de false profeet, zou zo maar kunnen. Misschien is de false profeet wel een false vlag …. ? Waarom : de grootste winst van de duivel is dat de mens niet gelooft dat de duivel alom onder ons is. Dag piep

 9. Wat is, was er reeds lang, en wat zijn zal, is allang geweest.
  Angst is de kleine donkere kamer waar de negatieven worden ontwikkeld.

 10. Wees niet bang voor Corona want angst is een slechte raadgever
  Wees allert op echte nieuwe feiten
  Een keer per dag naar het journaal kyken
  Ga je vaker kyken dan zie de feiten niet meer scherp
  Geloof God beschermt ons

 11. @sava: Jezus heeft geen oosterse kerk gesticht, Jezus was een Jood, hij wil alle mensen samenbrengen, eerst de Jood dan de niet Jood, en samen moeten ze te eschatologische kerk vormen. shalom

 12. Sultan,

  als jij zoooo weinig respect hebt voor Jezus, de ware Messias, wàt zou ik dan kunnen vertellen over jouw valse profeet ???!!

 13. Tasmanian, Misbruik van, is de ellende. Communisme, Hitleriaanse figuren en Demoncraten hebben voor veeeeeeel meer ellende gezorgt. Maar wat is er dan wel goed is de vraag. Een corona biertje met een zak chips voor de buis?

  Willy ik sluit me bij jou aan.

  Shalom in Yeshua

 14. Alles staat bol van het Corona-virus. Kranten, t.v., radio. Het lijkt wel een links-liberale gedachten-oorlog om de bevolking gek te maken. Mijn veronderstelling: ze gaan dit alles waarschijnlijk eerst verbinden met economische verwachtingen, lagere groei, minder afhankelijk worden van anderen en toch de klimaatdoelen willen halen om vervolgens… precies: de belastingen te verhogen. En het overgrote deel van de bevolking zal dit dan weer gretig geloven en zich verder laten uitzuigen terwijl de grenzen onderhand nog wagenwijd open staan om gelukzoekers een hartelijke ontvangst te bereiden. (Niet iedere vluchteling is een ‘vluchteling’ ofwel gelukzoekers!) Zeker is dit natuurlijk niet wat ik schrijf, maar ik houd het voor mogelijk.

 15. De Heer Jezus heeft Zelf gewaarschuwd voor misleiders, dus is Hem niets te verwijten. Matth.7:23. De pinksterbeweging is gebaseerd op de dwaalleer dat voorgangers zich kunnen voordoen als apostelen en ook de tekenen kunnen doen van een apostel. Paulus waarschuwt uitdrukkelijk voor mensen die zich als een apostel voordoen maar Satansknechten zijn 2Kor11. Deze beweging heeft talloze mensen misleid, bestolen, tot de bedelstaf gebracht en wanhopig aan hun geloof doen twijfelen als genezing uitbleef. Het is ronduit een misdadige secte waar helaas velen instinken die in hun nood op die verleiders hopen die zelf als God in Frankrijk leven van andermans geld. Misdadige secte, brandhout voor de hel.
  Overigens leert de Schrift wel degelijk de opname, 1Thess.4, maar Jezus leerde zijn volgelingen dat knechten niet boven hun Heer staan en net als Hij in deze wereld verdrukking lijden. Totdat Hij komt, maranatha.

 16. Lachen toch? De essentie waarom Jezus hier rond heeft gelopen was om te vertellen aan de mensen om vanuit hun eigen kracht en verbintenis met God te handelen en te onderzoeken.
  En wat doen de “gelovigen”? Inderdaad, ze laten zich leiden door elke flapdrol die op hun weg komt, triest en nog eens triest.
  In nl is het nog triester, iedereen heeft de rattenvanger van Hamelen gezien.

 17. Er zit veel kaf onder het koren, zowel religeus als seculier. Onderscheidings vermogen, als gave van Gods Geest is keihard nodig om op de smalle weg te blijven wandelen. Waakt en versta de tekenen der tijden want de tijd is nabij. De Messias komt spoedig voor zijn gemeente.

 18. Kan de naam Corona zo langzamerhand niet meer horen, ook de naam Jezus niet meer… . Of het nu een hippie was die gestorven is aan een overdoses lsd, ergens opgehangen is of een soort Charels Mason was, zijn onnozele leer heeft bitter weinig toegevoegd aan de menselijk beschaving. Ja, natuurlijk moet ‘iets’ een naam hebben, dat wil nog niet zeggen dat bijv. Annabel een lellebel is…. en Jezus iets te maken heeft met een collectebus (al lijkt het er wel op).
  Ik vraag de redactie voor de tweede keer : dit soort suggestieve berichten horen thuis in een speciaal daarvoor opgericht geloofsforum .

 19. Door “toevallig” bijeffect van het Corona virus, zou het ‘verfoeilijke geachte Christendom’ om zeep geholpen kunnen worden.
  Dat zal toch niet de bedoeling zijn toch? Of…..?

 20. Als men in een god (of wie, wat dan ook) wil geloven is dat hun zaak. Val anderen er niet mee lastig. Ga niet prediken, bij mensen aanbellen, zieltjes winnen en laat zeker kinderen zelf beslissen of ze ook naar de kerk, moskee, etc willen gaan. Religie heeft tot nu toe voor véél ellende bezorgt.

 21. Zou het ook geen straf van God kunnen zijn?? De mens die leeft los van God, en zelf voor god speelt. Neen het is geen straf van God, God is als een pedagoog, hij laat de mensen en tijdje hun gang gaan en dat zegt hij; hier stoute kindjes het is genoeg geweest, en over die sekte kunnen we kort en bondig zijn, niets met Jezus te maken. Shalom

 22. Misschien een idee om weer terug te gaan allemaal naar de kerk die door Christus zelf gestart is , oosters orthodoxe kerk met alle sacramenten

 23. Ik geloof ook dat God zal helpen als je bidt maar je geloof zal ook zo bijna groot als een mosterdzaadje moeten zijn. Dus niet alleen hopen en vertrouwen maar ook zelf iets doen. De Goddelijke Geest in de mens kan oneindig veel.
  Dit doet mij denken aan een oude mop van een bijstandsvrouwtje met kleine kinderen die het financieel erg moeilijk had en daarom elke week met veel geloof en vertrouwen tot de Goede God bad om haar eens de LOTO te laten winnen. Tot God het eens moe werd en daarom tot haar donderde: “Hoe moet ik je helpen? Koop in hemelsnaam eens een keer een lot”.

 24. Zucht… gaan we weer… je kunt niet vertalen zonder basiskennis van geschiedenis zonder de betekenis te vervormen. Tyfus Maria klinkt als een vloek of verwensingen maar ‘Tyfoid Mary’ is een begrip en een historisch persoon. Je mag dus haar naam niet zomaar vertalen (tevens een ondergraving van je eigen autoriteit).

  Ze heette Mary Mallon en was als kok verantwoordelijk door gebrek aan hygiëne besmetten met tyfus van 51 personen waarvan een aantal overleden. Zij was een ‘patiënt 0’ en door haar gedrag spreekwoordelijk voor het door onbenulligheid aansteken met een dodelijke ziekte.

Comments are closed.