75 jaar na Hiroshima: Documenten bewijzen dat Japan al wilde capituleren, maar atoombom toch gebruikt werd

6 augustus 1945: Dag van een totaal zinloze vernietiging en massamoord. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Sturen de Verenigde Staten weer met opzet aan op het inzetten van kernwapens, nu tegen China? Gevierde professor Internationale Zaken aan de George Washington Universiteit zegt dat er een ‘spectaculaire aanval’ op China wordt gepland, die ‘tot een kernoorlog’ kan leiden

—————————————————————————————————————————————–

Wat decennialang aan ons werd verkocht als een ‘noodzakelijk kwaad’ om de Tweede Wereldoorlog in de Pacific vroegtijdig te beëindigen, is één grote leugen geweest. Uit officiële documenten blijkt namelijk dat de Japanners diverse keren bijna wanhopig vrede wilden sluiten en zelfs hun capitulatie aan de Verenigde Staten aanboden, maar de regering in Washington weigerde, omdat de legertop per se wilde zien wat hun nieuwe atoombommen zouden kunnen aanrichten. Nog erger is dat de Verenigde Staten erop uit lijken te zijn deze monsterlijke misdaad te gaan herhalen, door opzettelijk aan te sturen op het ‘moeten’ inzetten van kernwapens tegen China.

Ook al in 1945: Desinformatie mainstream media

‘Geen radioactiviteit in de ruïnes van Hiroshima,’ kopte de New York Times op 13 september 1945. Het verspreiden van nepnieuws en desinformatie door de mainstream media, zoals dat nu massaal gebeurt over de zogenaamde coronacrisis en klimaatcrisis, is dus beslist geen nieuw verschijnsel.

Slechts één verslaggever, de Australiër Wilfred Burchett, vertrouwde het niet, en had de moed om zelf polshoogte te gaan nemen. Geschokt schreef hij over ziekenhuizen vol met stervende stralingsslachtoffers, wat hij omschreef als een ‘atoom plaag’. Burchett moest voor het brengen van de waarheid een hoge prijs betalen, want zijn persaccreditatie werd ingetrokken, en hij werd belasterd en zwartgemaakt – precies zoals nu ook het lot is van veel onafhankelijke journalisten en alternatieve media die tegen de door hogerhand voorgeschreven werkelijkheid durven ingaan.

‘De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki waren massamoorden met voorbedachte rade, met een wapen dat intrinsiek misdadig is,’ schrijft analist en voormalige oorlogsverslaggever John Pilger voor Consortium News. ‘Het werd gerechtvaardigd met leugens, die de basis vormen voor Amerika’s oorlogspropaganda in de 21e eeuw, met een nieuwe vijand op het oog: China.’

Amerika’s eigen archieven: Japan wilde allang capituleren

Gedurende 75 jaar hebben we de leugen te horen gekregen dat de atoombommen ‘nodig’ waren om de Tweede Wereldoorlog te bekorten, en er zo talloze mensenlevens zouden zijn gered. Maar ‘zelfs zonder de atoomaanvallen zou ons luchtoverwicht over Japan voldoende druk hebben kunnen uitoefenen om onvoorwaardelijke overgave af te dwingen, en de noodzaak van een invasie af te wenden,’ concludeerde de United States Strategic Bombing Survey al in 1946.

Volgens de Survey had Japan zich toch wel overgegeven, zelfs als zouden de atoombommen niet zijn gebruikt, en Rusland zich niet met de oorlog in het Verre Oosten had bemoeid. Erger nog: de National Archives in Washington hebben documenten bewaard waaruit blijkt dat Japan al in 1943 probeerde om weer vrede te sluiten. Op 5 mei 1945 onderschepte de VS nog een bericht van de Duitse ambassadeur in Tokio, waaruit bleek dat de Japanners wanhopig capitulatie wilden aanbieden, ‘zelfs onder harde voorwaarden.’

Maar Washington wilde niets van vrede weten. De Amerikaanse minister van Defensie, Henry Stimson, zei zelfs tegen president Truman dat hij ‘bang’ was dat de luchtmacht Japan zou platbombarderen, waardoor de nieuwe atoombom ‘zijn kracht niet zou kunnen laten zien.’ Stimson gaf later toe dat niet eens werd overwogen om Japan de kans te geven zich over te geven, zonder dat de atoombommen zouden hoeven te worden gebruikt.

‘Overweldigend succesvol experiment’

De Amerikaanse legertop stond letterlijk te springen om de Russen te laten zien wat voor afschuwelijke wapen ze hadden gebouwd, en dat ze bereid waren het te gebruiken. Op de dag dat Hiroshima werd weggevaagd, was president Truman dan ook erg tevreden over wat hij ‘het overweldigende succes’ van ‘dit experiment’ noemde.

Dat ‘experiment’ werd overigens nog tot 1958 voortgezet, omdat op de Marshall eilanden nog eens 67 steeds krachtigere atoom- en waterstofbommen tot ontploffing werden gebracht, het equivalent van meer dan één Hiroshima per dag, en dat 12 jaar lang. Later werden er ook bovengrondse testen uitgevoerd in Nevada, Polynesië en Australië.

De gevolgen voor mens en milieu waren catastrofaal. Het Amerikaanse leger wist dat deze bommen enorme wolken met radioactieve ‘fallout’ zouden produceren, maar loog daar keer op keer over. Het gevolg was dat talloze omwonenden, net als de overlevenden in Japan, getroffen werden door kanker epidemieën, misgeboorten en andere ernstige medische aandoeningen. Amerikaanse wetenschappers pochten er zelfs over op, en schreven dat het ‘interessant’ zou zijn te volgen wat de straling in de loop van de tijd met de gezondheid van de getroffen mensen zou doen.

‘De ware vijand van de mensheid’

‘Nog meer dan mijn ervaringen als oorlogscorrespondent leerde mij dit alles over de meedogenloosheid en immoraliteit van een grote macht: dat is een imperiale macht, wiens cynisme de ware vijand van de mensheid is,’ vervolgt Pilger.

De Verenigde Staten hebben sindsdien helemaal niets geleerd, zo waarschuwt hij. Nu worden de pijlen gericht op een nieuwe ‘vijand’: China. Ook nu mogen officiële journalisten en media geen vragen stellen bij de eindeloze stroom anti-Chinese propaganda. Alles wat Chinees is, is slecht, is een ‘bedreiging’: Wuhan, Huawei, noem maar op.

Obama startte haatcampagne tegen China

Die haatcampagne begon trouwens niet onder Trump, maar onder – de vooral in Europa nog altijd kritiekloos aanbeden ‘heiland’ – Barack Obama, die in 2011 naar Australië vloog om daar de grootste opbouw van zeestrijdkrachten sinds WO-2 aan te kondigen, en China voor het eerst letterlijk ‘een bedreiging’ noemde. Pilger: ‘Dit was natuurlijk nonsens. Wat er echt werd ‘bedreigd’ was Amerika’s onbetwistbare psychopathische zelfbeeld als de rijkste, meest succesvolle en meest ‘onmisbare’ natie.’

En als je daar je twijfels over uit, dan krijg je onmiddellijk de vuist van deze ‘onmisbare’ natie in je gezicht, zoals meer dan 30 lidstaten van de VN inmiddels aan den lijve hebben moeten ondervinden. Van harde economische sancties en pure politieke en financiële chantage, tot het omver werpen van ongewenste regeringen en het bombarderen van vrijwel weerloze landen, de VS laat al jaren overal waar het komt en waar het niet kritiekloos wordt gehoorzaamd, een spoor van chaos, bloed en ellende achter.

Maar daar waar Hillary Clinton er nooit een geheim van heeft gemaakt een groot fan van oorlog te zijn – ze ‘beloofde’ ons immers vrijwel letterlijk om oorlog tegen Rusland te voeren als ze president zou worden; ook wilde ze volgens WikiLeaks de Stille Oceaan hernoemen in de ‘Amerikaanse Zee’ – was Obama een ware maestro in misleidende marketing. In 2009 verklaarde de nieuwe president, die door alles wat progressief, links en liberaal was als een ware messias werd onthaald, dat Amerika streefde ‘naar vrede en veiligheid in een wereld zonder nucleaire wapens.’

Zoals typerend voor heel Obama’s presidentschap deed hij echter exact het omgekeerde van wat hij beloofde. Zo voerde hij de defensie uitgaven voor het kernwapenarsenaal sneller op dan enige andere naoorlogse president. Echt eng werd het toen generaal Cartwright verklaarde dat de B61 bom (waarvan er ook een aantal in Nederland liggen opgeslagen, en die wij moeten inzetten als Amerika daar bevel toe geeft, of we dat nu willen of niet) tot ‘een bruikbaar kernwapen’ zou worden omgebouwd.

Mike Pompeo ‘misschien wel gevaarlijkste man in leven’

Belangrijkste doelwitten: Rusland en China. Op dit moment wordt China omsingeld door meer dan 400 Amerikaanse militaire bases met bommenwerpers, raketten, marineschepen en kernwapens. President Trump heeft afgelopen week besloten om duizenden Amerikaanse soldaten van Duitsland naar Polen, dus dichter bij Rusland, te verplaatsen, en liet onlangs twee vliegdekschepen gelijktijdig door de Zuid Chinese Zee varen, zogenaamd om de ‘vrijheid van navigatie’ te waarborgen.

Trumps minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is een fanatieke evangelische christen die gelooft in de ‘opname’, en is volgens Pilger ‘misschien wel de meeste gevaarlijke man in leven.’ Pompeo schepte ooit op dat hij ‘de directeur van de CIA’ was. ‘We logen, we bedrogen, we stalen. We hadden daar zo ongeveer complete trainingscursussen voor.’ Zijn obsessie? ‘Het gele gevaar’ – China. Ook de Westerse mainstream media spelen een grote rol als trouwe propagandaverspreiders, en laten geen gelegenheid onbenut om China – soms op racistische wijze – te verketteren.

Professor: ‘Spectaculaire aanval’ op China gepland

Amitai Etzioni, een gezaghebbende professor Internationale Betrekkingen aan de George Washington University, schreef dat er een ‘spectaculaire aanval op China’ staat gepland, ‘met aanvallen die (door de Chinezen) abusievelijk als preventieve pogingen om hun kernwapenarsenaal uit te schakelen kunnen worden opgevat, waardoor ze tot een verschrikkelijk ‘use-it-or-lose-it’ dilemma worden gedwongen, wat tot een kernoorlog kan leiden.’

In 2019 hield de VS in alle stilte zijn grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. Een armada marineschepen en bommenwerpers oefenden op een ‘Lucht-Zee Oorlogsconcept voor China’, waarmee de aanvoerlijnen van olie, gas en andere ruwe grondstoffen naar China moet worden geblokkeerd. De angst voor zo’n zeeblokkade is een van de redenen dat China het ‘Belt and Road’ initiatief heeft opgestart, waarmee Zuid en Midden Azië, het Midden Oosten en Europa via nieuwe wegen en spoorlijnen rechtstreeks met China worden verbonden.

500 tot 600 miljoen Chinezen uit armoede gehaald

Het klopt weliswaar dat het communistische regime in Beijing met een ijzeren vuist regeert, maar inmiddels gaat het in de EU en de VS hard dezelfde kant op. Vergeten wordt dat China oneindig veel welvarender is geworden, en zo’n 500 tot 600 miljoen mensen uit armoede zijn gehaald. De infrastructurele bouwwerken in China tarten iedere beschrijving, en zijn zowel qua omvang als bouwtempo onovertroffen.

Het Westen is ook wat China betreft enorm hypocriet, want er wordt nog steeds voor miljarden euro’s zaken gedaan met Arabische- en moslimstaten, waar het met de mensenrechten veel slechter is gesteld dan in China.

Tijd voor radicaal ander buitenlands beleid voordat het te laat is

Het is daarom de hoogste tijd voor een totaal ander buitenlands beleid dat moet worden gebaseerd op een herzien, nuchter en realistisch wereldbeeld, waarin de zichzelf toegedichte ‘politionele’ functie van de VS eindelijk wordt losgelaten. Dus als de Chinezen al verandering willen, zullen ze daar zelf voor moeten zorgen. Hetzelfde geldt voor de Russen, de Iraniërs, de Turken, de Saudi’s, et cetera.

Zodra het afgelopen is met al die Amerikaanse globalistische militaire interventies, onophoudelijke politieke en economische chantage, en zogenaamde ‘vrede en democratie’ uit de loop van ontelbare kanonnen, en vol wordt ingezet op internationale samenwerking en ontwikkeling (met behoud en herstel van nationale grenzen,eigen identiteit en cultuur), zou de noodzaak voor autoritaire regimes zoals in Beijing om hun eigen bevolking met strakke hand te regeren, wel eens langzaam kunnen verdwijnen.

Met deze noodzakelijke radicale ommekeer zou onmiddellijk begonnen moeten worden, ‘voordat het te laat is om het volgende Hiroshima te stoppen’, besluit Pilger (1). Als dat onverhoopt niet lukt, zal het echter niet bij één Hiroshima blijven, en vermoedelijk zelfs niet bij 10 of 100.

Tot slot vragen wij ons in dit verband af of Rusland en China daadwerkelijk tot op het allerlaatst zullen blijven hopen dat de Verenigde Staten en zijn bondgenoten inzien waar hun agressieve, imperialistische houding op kan uitdraaien, of dat zij op een keer besluiten om Vladimir Putins belangrijkste levensles op te volgen: ‘Als je denkt dat een gevecht onvermijdelijk is geworden, moet je zelf de eerste klap uitdelen.’

 

Xander


(1) Consortium News via Zero Hedge
2) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron www.chinfo.navy.mil , As a work of the U.S. federal government, it is in the public domain in the United States.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. China heeft niemand uit de armoede gehaald maar juist meer mensen slaaf gemaakt zodat de miljardairs nogmeer miljairden verdienen.
  Fema kampen zijn in China al actief meest Goddeloze regime

 2. Als je het mij vraagt koop ik liever usd met euro’s dan Juans. Aan de ander kant laat ik maar op beiden gokken. China is ( misschien Nu ) economisch sterker maar De yanks slaan ze kapot als ze dat willen.

  Drie klovendam misschien?

  Dit gaat een dingetje worden.

 3. Zonder afschrikwekkend voorbeeld van de atoombommen op Japan was de Cubacrisis waarschijnlijk uitgelopen op een totale vernietiging van de gehele wereld.

 4. @Sultan.
  Amerika wilde zich niet mengen in de Europese oorlog. Engeland stond er alleen voor (Frankrijk was een soort vazalstaat van Duitsland geworden). Churchill heeft de Amerikanen moeten smeken. Toen de Japanners hun kansen roken om Europese kolonies in te nemen voor grondstoffen (Europa was machteloos geworden), en zij Pearl Harbour aanvielen om hinderlijk dwarsbomen in de Pacific door de VS te voorkomen, verklaarde Amerika de oorlog.

 5. Vredesvoorstellen uit 1943 komen nogal gratuit op me over.Waarschijnlijk hoopten ze zo hun posities te consolideren.De positie in 1945 is niet duidelijk.Ging het echt om overgave of hoopten ze nog defensieve posities te versterken en de traditionele structuren zoveel mogelijk te handhaven?Dat is later overigens ook gebeurd.
  Er werd door de Japanners op krankzinnige wijze strijd geleverd en het lijkt gerechtvaardigd om te veronderstellen ,dat ze zo door hadden willen gaan.
  Als ze dan met de neus op de feiten kunt drukken met een wapen als de atoombom,lijkt me dat een gerechtvaardigde beslissing.
  In de huidige situatie is de agressieve omsingeling van Rusland en China een situatie waar een einde aan moet komen.Ik denk zeker dat er binnen de VS krachten zijn,die er niet voor terugdeinzen de situatie in een nucleair conflict op de spits te drijven.Daar bestaat geen enkele rechtvaardiging voor.

 6. Dat er nu allemaal anti China propaganda is moet wel propaganda van China zelf zijn 😀

 7. Voor mij persoonlijk was het een wraakactie van de Amerikanen voor de vernietiging van Pearl Habor maar ik kan mij vergissen shalom

 8. N.a.v. @André,
  Het was voor iedereen duidelijk dat Japan de oorlog zou verliezen. Duitsland was verslagen. Maar Japan bleef doorvechten. De Amerikanen zagen een totaal zinloze uitputtingsslag voor zich, om moeizaam eiland na eiland te veroveren. Het zou enorm veel zinloze slachtoffers geven. Zelfs de vreselijke bombardementen op Tokio, met brandbommen, in maart (net zoveel doden als bij de twee atoombommen in augustus) hadden Japan niet tot overgave gebracht.
  Dit zal allemaal hebben meegespeeld bij de beslissing van de VS.

 9. De bevelhebber van de Amerikaanse Strijdkrachten begreep de boodschap van Truman niet goed: Die zei: “Gooi die atoombom TENZIJ ze zich overgeven.” Maar zoals zo velen verwarde de bevelhebber de woorden mits en tenzij…..

 10. Beste André,
  Mooie én duidelijke uitleg. De voor die tijd een ‘allesvernietigende’ bom, de atoombom heeft daadwerkelijk de strijd in het verre oosten beëindigd. In militaire kringen van de VS is echter óók overwogen om dit verschrikkelijke wapen op Duitsland te gooien. Zijn ‘familiaire redenen’ hier de reden voor, vraag ik mij af omdat echt heel veel Amerikanen ‘roots in Europa hebben’. Zijn de Amerikanen het Westen komen ‘bevrijden’ om de bevolking te redden óf omdat men bang was voor het communisme ? ; iets …. waar wij tot op de dag van vandaag nog steeds mee geconfronteerd worden. Internationaal lopen momenteel de spanningen op, het échte communisme bestaat al lang niet meer in Rusland.

  Toch blijft de VS doorgaan met het verdeel en heers systeem waarbij een nieuwe ‘speler’ , China, zich aandient. We mogen ook niet vergeten dat ná WO II , de VS verantwoordelijk is voor tientallen miljoenen doden, wereldwijd. ‘Het’ begon in Korea …. en duurt nog steeds voort, waarbij o.a. Rammstein een voorbeeld zou moeten zijn. Amerika ziet zelf wel in dat ‘ze’ zowel economisch én op militair gebied niet meer de positie hebben van een wereld politie. Gaandeweg accepteren ‘onafhankelijke staten’ géén bemoeienissen meer van de VS, we lezen het en we zien het bijna dagelijks. Inmiddels …. is het een psychologische oorlogsvoering geworden, vergelijkbaar met het Corona gebeuren, waarvan de bedoeling is dat ‘we allemaal met onze neuzen de zelfde richting op kijken, én dat is gelukkig niet (meer) het geval.

  ‘ Kleine kinderen worden groot, gaan hun eigen weg. Pap of mam worden niets tot weinig meer gevraagd. De vraag blijft : hebben we ze wel goed voorbereid ….

 11. onzin, en ook nog niet eens een klein beetje. ben halverwege de tweede alinea gestopt met lezen.

 12. Natuurlijk wilde Japan al veel eerder vrede met de geallieerden. Zelfs Hitler-Duitsland heeft gedurende de tweede wereldoorlog bij herhaling vrede aangeboden aan het Verenigd Koninkrijk. Maar de geallieerden wilden, volledig terecht, de onvoorwaardelijke capitulatie van zowel Duitsland als Japan, de ontwapening van beide landen, de-nazificatie van Duitsland en de vervolging van de belangrijkste oorlosgmisdadigers. De stelling dat Japan vrede wilde (en eerder al Duitsland) maar dat de geallieerden door wilden vechten is op zich juist, maar geeft toch een totaal vertekend beeld van de werkelijkheid. Japan was, zowel voor als na de atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945, nog totaal niet van plan onvoorwaardelijk te capituleren. Daar was later zelfs nog een tweede atoombom voor nodig omdat de Japanse legerleiding er op gegokt had dat Amerika maar één enkele bom had in plaats van meer.

  De stelling dat Japan ook met conventionele bommen op de knieën gedwongen had kunnen worden is ook op zich juist. Bij het bombardement op Tokio van 9 op 10 maart 1945 vielen rond de honderdduizend (!) doden. Maar het bombardement op Tokio van 9 op 10 maart 1945 had een veel kleiner schrikeffect tot gevolg in vergelijking met de beide atoombommen. De beide atoombommen hebben zonder enige twijfel ontelbare mensenlevens gered, zowel aan geallieerde (en zeker ook Nederlandse) zijde als ook aan de kant van Japan.

  Natuurlijk is het waar dat Amerika zijn nieuwste speeltje graag wilde uitproberen, en natuurlijk wilde Amerika graag aan de Sovjet-Unie laten zien wat ze hadden ontwikkeld. Maar als Japan de eerder gestelde gezamenlijke eis van de geallieerden (waaronder Nederland) van een onvoorwaardelijke capitulatie voorafgaande aan 6 augustus 1945 geaccepteerd zou hebben, dan zou de atoombom op Hiroshima nooit gevallen zijn.

  En tot slot: als Japan de buitengewoon laffe aanval op Pearl Harbour, nota bene zonder oorlogsverklaring vooraf, niet uitgevoerd zou hebben, en als Japan de territoriale integriteit van een aantal landen (waaronder Nederlands Indië) niet geschonden zou hebben, dan zouden de atoombommen ook nooit gebruikt zijn. De conventionele bommen en atoombommen op Japan heeft Japan volledig aan zichzelf te wijten, en dat weten de Japanners zelf ook heel goed.

 13. Sorry maar ik zie nergens keihard bewijs over de kwestie dat Japan zonder de atoom bommen ook wel vrede wilde. Ik zeg niet dat het niet zo is, maar de enige link die dat eventueel zou kunnen ophelderen doet het bij mij niet.
  Verder geloof ik echt niet dat Amerika ook maar overweegt om China op dergelijke wijze aan te vallen. Niet omdat ze dat niet zouden durven of al eens overwogen hebben, maar omdat het simpel onmogelijk is, zelfs voor Amerika.

 14. Ik vind het bizar dat de wereldmachten nog steeds er voor kiezen om confrontatie met andere machten op te zoeken en de kleintjes te vernietigen. Helaas doet het Westen dit voornamelijk. Uiteraard wil ik de misdaden van Saudi Arabie tegen Yemen niet bagataliseren. Dit om vernietiging te veroorzaken om zo de overproductie welke we hebben op aarde te neutraliseren waardoor wij gewone mensen op aarde nog steeds geen beter leven hebben. Uiteraard speelt ook macht.

  Het plan van de heer Larouchepack (ooit Amerikaans president kandidaat maar niet onomstreden en zelfs in het gevang gegooid vanwege zijn plannen denk ik) is ruimte ontdekken om te dealen met over productie en zo steeds meer kennis en welvaart te genereren. Ook veiligheid. Waar betaal je liever belasting voor? Rutte om genocide plegers in Syrie te subsidieren met niet dodelijke wapens (maar nog steeds manieren om de wapens te gebruiken) of een geweldig systeem te ontwikkelen om de ruimte te ontdekken, er van te leren en ons aller welzijn te verbeteren.

  Op youtube heb je een geweldig, zeer theoretisch wetenschappelijk kanaal zover ik weet want ben geen wetenschapper op dat gebied, de heer Isaac Arthur. Hij verkent echt alles over de (on)mogelijkheden van ons mensen in de ruimte. Idem robots. Echt zo een prachtige toekomst visie.

  We weten allemaal wel wat we niet willen. Meer van deze ellende. Nee ik doel niet op covid. Dat is een middel. Ik doel op oorlog en de opbouw van wapens en zovoorts om oorlog te voeren. Ik ben niet gelovig maar hoe ouder ik wordt hoe geloviger ik wordt. Zoveel van de kerk is corrupt maar de boodschap, echt terecht dat die 2000 jaar heeft overleeft. Op naar de volgende 2000 jaar (smile)

  Ik zou het zo mooi vinden (en dat is echt mijn droom) dat we ons verenigen, wereldwijd. Tegen de tirannen, pshychopaten en sociopaten die in mijn beleving de wereld regeren en zo veel dood, vernietiging etc veroorzaken. Los van het feit dat je in eigen land bent gereduceerd tot infectie haard eerst en consument twee. Je bent meer dan dat. Je bent jij. Een uniek wezen. Maak het er beste van. Doe goed, niet kwaad. Er is zoveel kwaad in de wereld. Ja, als niet gelover zeg ik het gewoon, demomisch! Of maakt me dat een gelover en gewoon niet een gelover in de gecorrumpeerde kerk instituties. Vragen, vragen.

  Waar ik heilig van overtuigd ben is dat als de mensheid eindelijk eens een positieve agenda krijgt we veel van de misere fors kan verminderen. We werken samen aan de ruimte ontdekken. Hoe geweldig zou het zijn als we een maan basis oprichten en helium 5 mijnen. Zoveel potentieel van die grondstof welke amper, echt amper, druk het uit in kilo’s op aarde aanwezig is. Zoveel is op de maan aanwezig van die grondstof of moet ik het ruimtestof noemen (smile)

  Wat als dit allemaal mislukt? Nog steeds prima. Er zijn geen landen het stenen tijdperk in gebombardeerd. Dat is al een heel grote plus.

  Wat de wereld nodig heeft is de Christelijke waarden en normen rondom leven. Wat we niet nodig hebben is de Chistelijke drammerigheid. Net zoals de social justice drammerigheid, femistische drammigerheid en ik kan wel even doorgaan.

  Wat ik mooi vind aan Christelijkheid en ook Budisme is dat het basically zegt. Wees de verandering die je wil zien. Op die manier kan je een voorbeeld zijn. Als ik even direct mag zijn. Ik, als niet gelovige, denk dat ik Christelijker ben dan 50% van de Christenen. Zoveel denken dat een keertje in de week, maand of jaar naar de kerk gaan genoeg is. NEE, het gaat er om dat je je leven zo leid en lijd :).

  Doe ik dat altijd, nee, natuurlijk niet. Ik ben mens. Maar ik doe mijn best. Ik zal nooit een apostel worden. Heb ik vrede mee maar doe mijn best om mijn steentje bij te dragen om wat positiefs bij te dragen. Helaas is dat heel moeilijk. De krachten van het kwaad (in mijn definite personen die je vrijheid, welvaart ect willen afnemen) zijn nu heel krachtig.

  De reden dat ze zo krachtig zijn is dat ze al onze instituities beheersen. Dus de macht hebben. Zoals we zien is de macht in die handen vernietigend. Bijna niemand in NL praat over het feit dat zonder economie hebben we geen gezondheidszorg. De Corona protesteerders weten dat. Het gros der Nederlandsers wil niets weten.

  Dit gaat heel pijnlijk worden. economisch. Bereid je voor op een koopkracht daling welke vreselijk is. Bereid je ook voor op genocide in de 3e en in mindere mate 2e wereld. De miljoenen doden die zullen vallen is bevestgd door de VN, UN labor organisation en Wereld voedsel organisatie om er maar een paar te noemen.

  Echt, wat er nu gaande is, einde fiat geld stelsel plus, vul maar in…… Mark of the beast spul. Dat dat 2000 jaar geleden is geschreven en nu werkelijkheid aan het worden is is echt bizar. We zijn zo gewaarschuwd. Deze niet gelovige gelooft nu in die waarschuwing.

  Anwyay, dank je voor het lezen van deze niet coherent geformuleerde gedachten. WIlde ze toch even uiten.

  groeten,
  Hugo

 15. Oppassen met het achteraf veroordelen van de daden tijdens WOII.

  De Duitse stad Dresden is bijvoorbeeld ook volledig plat gebombardeerd, deels uit wraak. Ook dit was niet echt nodig. Echter na jarenlange bombardementen op London zijn de wraakgevoelens gegroeid en toen de tijd rijp was is er dus wraak genomen op de stad Dresden.

  De VS heeft gigantisch veel verliezen geleden vanwege het keizerlijke Japan. Voor Japanse soldaten was het een erezaak om zich dood te vechten in plaats van zich over te geven. Wij Westerlingen begrijpen dit niet… De geallieerde soldaten werden er knettergek van want de Japanners bleven doorvechten ook al waren ze verslagen.
  Daarnaast hebben we ook nog zoiets gehad als Pearl Harbor.

  Persoonlijk denk ik dat het werpen van de atoombommen menserlijkwijs gesproken deels gerechtvaardigd was.

  Feit blijft wel dat het verschrikkelijk was! Maar dat geldt voor iedere oorlog…

 16. Amerika moet kapot! Jawel. Nu is Amerika inderdaad schandalig tekeer gegaan in heel veel landen, maar het land is niet meer dan de huurling van de …. ja, wie eigenlijk? Bankiers? Elite? Satan zelf? Als het land opgebruikt is als pinautomaat van Israël, dan moet het maar kapot, dan beginnen ‘ze’ met een andere land, misschien China, als nieuwe monopolist. Er is evenwel nog geen moment in de geschiedenis geweest dat een wereldmacht vrede, welvaart en geluk voor iedereen kon brengen. Ook de volgende wereldmacht zal dat niet doen.
  Komende maanden, jaren worden wel heel interessant en er zullen veel slachtoffers vallen.

 17. US gooide express en alleen maar de bom om de Russen te kunnen intimideren met dit wapen.

Comments are closed.